mandag 14. september 2015

Høstpai med kantareller og parmaskinke

Foto: Franciska Munck-Johansen

Høstpai med kantareller og parmaskinke

Denne paien er en av favorittene mine! Smaker helt fantastisk! Kantareller og ricotta gir denne paien en helt nydelig smak av høst og den er svært enkel å lage. 

Paibunn
4 dl hvetemel
125 g smør (halvparten av smøret kan med fordel erstattes av kesam)
2 ss kaldt vann

Fyll
300 g rensede kantareller
3 ss smør
3 ss hvitvin
2 fedd hvitløk
salt og pepper
250 g ricottaost
75 g parmesan
150 g parmaskinke
2 ss finhakket gressløk
10 cherrytomater

Kna deigen godt sammen og sett kaldt. Kjevle ut på bakepapir og kle en form med deigen. Forstekes ved 225 °C i 10 minutter.

Stek kantarellene med smør og hvitløk i et par minutter, og smak til med salt og pepper. Tilsett hvitvin og la vinen koke inn (et par minutter).

Legg mindre biter av parmaskinke på paibunnen, og hell soppblandingen over. Legg små kladder med ricotta jevnt fordelt over bunnen, skjær tomatene i halve og fordel rundt i kanten. Strø parmesan over til slutt.

Stekes ferdig ved 200 °C i ca. 30–40 minutter.


2 kommentarer:

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...